Нормативні документи з санітарно-епідеміологічного нагляду > Санітарія > Методи контролю > Біологічні і мікробіологічні фактори
Біологічні і мікробіологічні фактори

- Руководство по совершенствованию метода санитарно-бактериологического контроля качества сточных вод
- Порядок проведення лабораторної діагностики грипу методом полімеразної ланцюгової реакції
- Інструкція з проведення лабораторної діагностики респіраторних захворювань та грипу, в тому числі з пандемічним потенціалом
- МР 10.10.4.10.4.3-161-2009 Визначення віруліцидної дії дезінфікуючих засобів. Методичні рекомендації
- МР 9.9.2.10.10.2.-148-2007 Методи виявлення та визначення кліщів, які зустрічаються в побутовому пилу. Методичні рекомендації
- ИК 10-5031536-105-91 Инструкция по микробиологическому контролю производства высокостойких безалкогольных напитков
- ИК 10-04-06-140-87 Инструкция санитарно-микробиологического контроля пивоваренного и безалкогольного производства
- МУ 143-9/316-17 Методические указания по санитарно-микробиологическому анализу лечебных грязей
- Лабораторный контроль качества дезинфекционных мероприятий в лечебно-профилактических учреждениях. Методические указания
СП 3175-84 Инструктивно-методические указания по организации санитарно-гигиенических и бактериологических исследований в санэпидстанциях по разделу гигиены детей и подростков- ДСТУ ISO 9308-3-2001 Якість води. Визначання і підраховування бактерій escherichia colі і колі-форм у поверхневих і стічних водах. Частина 3. Мініатюрований метод інокулювання (висіву) в рідкому середовищі (метод найімовірнішого числа) (ISO 9308-3:1998, IDT)
- ДСТУ 7355:2013 Молоко, молочні продукти та закваски. Метод визначання кількості біфідобактерій
- ДСТУ 8684:2016 Мед і продукти бджільництва. Готування проб і розведень для мікробіологічного досліджування
- ДСТУ 4849:2007 Напої кавові розчинні. Загальні технічні умови
- МВ 10.2.1.0004-97 Визначення рівню обсіменіння повітря мікроорганізмами-продуцентами при виробництві кормових дріжджів із післяспиртової барди. Методичні вказівки
СанПиН 2260-80 Методические указания по гигиеническому контролю загрязнения морской среды- Методические указания по санитарно-бактериологическому контролю производства кондитерских изделий с кремом
СанПиН 42-123-4940-88 Микробиологические нормативы и методы анализа продуктов детского, лечебного и диетического питания и их компонентов- МВ 10.2.1.0007-97 Мікробіологічне визначення концентрації гриба Penicillium vitale у повітрі робочої зони. Методичні вказівки
- МВ 10.1.1.0011-97 Мікробіологічне визначення концентрації спор бактерій bacillus megaterium і КД (біопрепарату “Десна”) у повітрі робочої зони. Методичні вказівки
- МВ 10.2.1.0012-97 Мікробіологічне визначення концентрації фітопатогенних бактерій Xanthomonmas campestris у повітрі робочої зони. Методичні вказівки
- Положення з проведення контролю паперу (картону), призначеного для пакування сухих харчових продуктів за санітарно-гігієнічними показниками якості та безпечності
ГОСТ ИСО 14644-1-2002, IDT Чистые помещения и связанные с ними контролируемые среды. Часть 1. Классификация чистоты воздуха. Межгосударственный стандарт- МВ 10.2.1-113-2005 Санітарно-мікробіологічний контроль якості питної води. Методичні вказівки
- МР 10.10.2.1-137-2007 Застосування тестових наборів COLILERT-18 для санітарно-бактеріологічного контролю якості води. Методичні рекомендації
ГОСТ 5904-82 Изделия кондитерские. Правила приемки, методы отбора и подготовки пробГОСТ 7631-85 Рыба, морские млекопитающие, морские беспозвоночные и продукты их переработки. Правила приемки, органолептические методы оценки качества, методы отбпра проб для лабораторных испытаний- ГОСТ 9792-73 Колбасные изделия и продукты из свинины, баранины, говядины и мяса других видов убойных животных и птиц. Правила приемки и методы отбора проб
ГОСТ 12250-88 Консервы рыборастительные в масле. Технические условияГОСТ 13686-68 Кета семужного посола. Технические условияДСТУ 2661-94 Молоко коров'яче питне. Загальні технічні умовиСанПиН 42-123-4423-87 Нормативы и методы микробиологического контроля продуктов детского питания, изготовленных на молочных кухнях системы здравоохранения- Лист N 179 від 24.03.2004 р. Щодо бактеріологічного контролю в аптеках
- МУ 3182-84 Методические указания по микробиологическому контролю в аптеках
- МУ 2671-83 Нормативы проведения основных санитарно-бактериологических исследований объектов окружающей среды. Методические указания
- МУ 2657-82 Методические указания по санитарно-бактериологическому контролю на предприятиях общественного питания и торговли пищевыми продуктами
- МУ 2293-81 Методические указания по санитарно-микробиологическому исследованию почвы
- МВ 10.2.1-145-2007 Санітарно-вірусологічний контроль водних об'єктів. Методичні вказівки
- МВК 10.10.2.2.-119-2005 Визначення кількості біфідобактерій у кисломолочних продуктах. Методичні вказівки
- МР 10.4.1.-110-2004 Застосування тест-систем НоваСтрік для санітарно-бактеріологічного контролю об'єктів довкілля. Методичні рекомендації
МР 9.4.5.-126-2006 Визначення віруліцидної активності дезінфекційних препаратів (Тимчасові методичні рекомендації)ГН 4.4.2.-131-2006 Гігієнічні нормативи вмісту бактерій Listeria Monocytogenes у харчових продуктах та продовольчій сировині- МВ 10.10.2.2-132-2006 Організація контролю і методи виявлення бактерій Listeria Monocytogenes у харчових продуктах та продовольчій сировині
- МР 10.10.2.1-151-2007 Підвищення ефективності видалення вірусів на фізико-хімічних етапах водопідготовки. Методичні рекомендації
- МУ 5780-91 Методические указания по контролю в рыбных продуктах парагемолитических вибрионов - возбудителей пищевых токсикоинфекций
Инструкция по санитарно-бактериологическому контролю производства маргарина и майонеза на предприятиях маргариновой промышленности- Инструкция по микробиологическому контролю производства на предприятиях молочной промышленности
- МР 10.10.2.1-155-2008 Визначення найбільш вірогідного числа мікроорганізмів у воді з використанням тестів діагностичних Quanti-Disc та SimPlate. Методичні рекомендації
- ДСТУ ISO 5667-11:2005 Якість води. Відбирання проб. Частина 11. Настанови щодо відбирання проб підземних вод
- ДСТУ ISO 5667-14:2005 Якість води. Відбирання проб. Частина 14. Настанови щодо забезпечення якості відбирання та оброблення проб природних вод
