Про внесення змін до деяких розпоряджень голови облдержадміністрації

Розпорядження Чернігівської обласної державної адміністрації
від 31 травня 2008 року N 199

Зареєстровано в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області
3 червня 2008 р. за N 21/682

Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року N 1548 "Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)" (із змінами і доповненнями), від 13 лютого 2008 року N 55 "Про заходи щодо забезпечення стабілізації ситуації на ринку зерна та продуктів його переробки у 2007/08 маркетинговому році", від 26 березня 2008 року N 276 "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України" з метою стабілізації ситуації на споживчому ринку та упорядкування і приведення розпоряджень голови облдержадміністрації у відповідність до вимог діючого законодавства:

1. Унести до розпорядження голови облдержадміністрації від 17 травня 2006 року N 216 "Про ціноутворення", зареєстрованого в Чернігівському обласному управлінні юстиції 30 травня 2005 року за N 14/599, такі зміни:

1.1. Підпункт 1.1. пункту 1 доповнити абзацами такого змісту:

"- граничні торговельні надбавки (націнки) на продукцію громадського харчування, що реалізується в загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах;

- граничний розмір плати за проживання в гуртожитках (крім студентських гуртожитків) громадян України, осіб без громадянства та іноземців, які займають приміщення, що знаходяться у спільному користуванні кількох осіб, які не перебувають у сімейних відносинах".

1.2. Абзац 8 підпункту 1.1 пункту 1 викласти в такій редакції:

"- граничні торговельні (постачальницько-збутові) надбавки на борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичину, свинину і м'ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, олію соняшникову, яйця курячі".

1.3. Підпункт 1.3. пункту 1 викласти в такій редакції:

"1.3. Декларується зміна оптово-відпускних цін на борошно пшеничне вищого, першого і другого сорту, борошно житнє обдирне, яловичину, свинину, м'ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, яйця курячі, цукор, олію соняшникову".

2. Унести до розпорядження голови облдержадміністрації від 4 серпня 2005 року N 201 "Про регулювання цін на дитяче харчування", зареєстрованого в Чернігівському обласному управлінні юстиції 17 серпня 2005 року за N 25/555, такі зміни:

абзац 7 пункту 1 викласти в такій редакції:

"- понад рівень торговельної надбавки можуть включатися транспортні витрати від виробника до першого покупця, за винятком внутрішньоміських перевезень".

3. Встановити для всіх суб'єктів підприємницької діяльності граничний рівень торговельної надбавки до оптової ціни виробника (митної вартості), незалежно від кількості перепродажів, що передують реалізації кінцевому споживачу на:

- хліб житній та житньо-пшеничний (подовий круглий) - 6 %;

- хліб житній; житньо-пшеничний (формовий, подовий овальний); із борошна пшеничного вищого та першого ґатунку; хліб і хлібобулочні вироби для діабетиків - 10 %;

- вермішель з борошна пшеничного вищого ґатунку, крім групи "Екстра", цукор-пісок, ковбаси варені вищого та 1 ґатунку, сир (до 2,0 % жиру включно) - для суб'єктів, які здійснюють торговельну діяльність у містах Чернігові, Ніжині, Прилуках - 10 %, в інших населених пунктах - 15 %;

- борошно, крупи, макаронні вироби 1 ґатунку, молоко (пастеризоване, до 2,5 % жиру включно, фасоване у мішечки з поліетиленової плівки), масло вершкове вагове, м'ясо птиці, олію соняшникову, сметану (15,0 % жиру, фасовану у мішечки з поліетиленової плівки та вагову), яловичину, свинину, яйця курячі - для суб'єктів, які здійснюють торговельну діяльність у містах Чернігів, Ніжин, Прилуки - 12 %, в інших населених пунктах - 15 %.

4. Встановити для всіх суб'єктів підприємницької діяльності граничний рівень торговельної надбавки на м'ясо, реалізоване з державного резерву, - 10 % конкурсної ціни.

5. Конкретний розмір торговельної надбавки у межах встановлених рівнів визначається за погодженням сторін - у разі перепродажу товару, самостійно - у разі кінцевої реалізації.

Перерозподіл торговельних надбавок між оптово-збутовою ланкою і роздрібними торгівельними підприємствами здійснюється за домовленістю сторін, але для оптово-збутової ланки - не більше третини граничних рівнів, передбачених цим розпорядженням.

Понад рівень торговельної надбавки можуть включатися транспортні витрати від виробника до першого покупця, за винятком внутрішньоміських перевезень; витрати на фасовку борошна та круп.

6. Керівникам та власникам підприємств роздрібної та оптової торгівлі всіх форм власності:

6.1. Ціни на залишки товарів, на які змінюється рівень торговельної надбавки, привести у відповідність до цього розпорядження впродовж п'яти днів з дня введення його в дію.

6.2. Забезпечити обов'язкову наявність основних продовольчих товарів у повсякденному продажу.

7. Встановити граничні рівні рентабельності виробництва борошна пшеничного вищого, першого і другого сорту, борошна житнього обдирного, хліба вагою більш як 500 грамів з борошна пшеничного вищого, першого і другого сорту та їх суміші, борошна житнього та суміші борошна пшеничного та житнього простої рецептури (борошно, дріжджі, сіль, вода) без додавання цукру, жиру, інших наповнювачів, а також хліб і хлібобулочні вироби для діабетиків - 5 %.

8. Головам райдержадміністрацій, Чернігівському, Прилуцькому, Ніжинському міським головам взяти під особистий контроль виробництво та реалізацію соціально-значимих продовольчих товарів, не допускати зниження обсягів.

9. Державній інспекції з контролю за цінами в області, обласному управлінню у справах захисту прав споживачів запровадити посилений контроль за формуванням та застосуванням цін. Про результати моніторингу щодо рівня цін на основні продовольчі товари в області та інших регіонах України оперативно інформувати облдержадміністрацію.

10. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови облдержадміністрації від 2 грудня 2005 року N 340 "Про регулювання цін на продовольчі товари", зареєстроване в Чернігівському обласному управлінні юстиції 21 грудня 2005 року за N 51/581 (із змінами і доповненнями).

11. Управлінню у справах преси та інформації облдержадміністрації забезпечити офіційне оприлюднення розпорядження в пресі у визначені чинним законодавством терміни.

12. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників голови облдержадміністрації Білоус Н. В., Шанойла О. М. згідно з розподілом обов'язків.

 

Голова обласної
державної адміністрації

В. М. Хоменко

 




 
 
Copyright © 2003-2018 document.UA. All rights reserved. При використанні матеріалів сайту наявність активного посилання на document.UA обов'язково. Законодавство-mirror:epicentre.com.ua
RSS канали